De houten klapschaats

"Classic"

Free-skate CLASSIC

De productie van houten schaatsen is alweer enkele decennia geleden gestopt. De schaatsenfabrikant Free-skate herintroduceert een houten schaats op de Nederlandse markt. Afgelopen januari was er al een klein aantal houten klapschaatsen, als “limited edition”, geproduceerd om het vijftienjarig bestaan van Free-skate te vieren. De vele positieve reacties die dit opriep, hebben Free-skate doen besluiten de houten klapschaats onder de naam “classic” aan de reguliere collectie toe te voegen.

Free-skate is marktleider in het segment van de afneembare klapschaatsen. Dit type schaats, ook wel “Salomon schaatsen” of “cafe’-schaatsen” genoemd zijn superieur op natuurijs. Door de gunstige gewichtsverdeling en lage positie is het schaatsen gemakkelijker geworden. En ook vooral veiliger, doordat met veel minder snel valt over hobbels en scheuren in het ijs.

Daarnaast is het gebruiksgemak groot. Met de comfortabele Salomon-schoenen behoren zere en koude voeten tot het verleden. Bovendien kunnen, door het los- en vastklikken van de op de schaats gemonteerde binding, klunplaatsen wandelend genomen worden. Ook stap je makkelijker van het ijs een cafe binnen, voor een mok chocolademelk.

Unieke Free-skate CLASSICKies jouw unieke Free-skate Classic

Elk paar van de Free-skate Classic is uniek door de kleur en de vlam van het gebruikte Essenhout. Hierdoor worden de Classics een zeer persoonlijk bezit.

Uniek Nederlands product

De Free-skate Classic is een geheel in Nederland vervaardigde schaats. De “houtjes” worden uit Essenhout gefreesd door een meubelmakerij in de Achterhoek. De messen zijn van Zweeds staal en worden op maat gemaakt door een watersnijderij in Winterswijk. Daarna worden de messen gehard door een specialist in Brabant en verder geslepen en gepolijst in Friesland. De verdere afwerking en assemblage vindt plaats in de werkplaats van Free-skate in Haarlem. Door de samenwerking van een aantal gespecialiseerde MKB-bedrijven  is er een hiermee een uniek Nederlands product ontstaan.

Essenhout

De Free-skate Classic schaatst net zo lekker als de andere Free-skate modellen, maar heeft door het gebruik van hout een meer “retro” uitstraling. Elk paar van de Free-skate Classic is uniek door de kleur en de vlam van het gebruikte Essenhout. Hierdoor worden de Classics een zeer persoonlijk bezit. Niet alleen lekker om op te schaatsen, maar ook leuk om naar te kijken.

Free-skates zijn verkrijgbaar bij ruim tachtig dealers door heel Nederland. Bij deze dealers kan de schaatser zijn “eigen” Free-skate Classics zelf uitzoeken. De keuze kan eventueel worden uitgebreid doordat meerdere sets via free-skate.nl kunnen worden bekeken en geselecteerd. De door de klant uitgekozen schaatsen worden via een van de dealers aan de klant geleverd.