Accessoires

Nieuw schaatshelm Gyron €89,-

Gyron helm

Vanaf september 2020 is de nieuwe schaatshelm van Gyron verkrijgbaar bij onze dealers. De Gyron helm biedt alle comfort en veiligheid bij het schaatsen op de ijsbaan of het natuurijs. Door de ASTM certificering kan deze helm ook worden gebruikt in officiele wedstrijden.

De lichtgewicht helm heeft een elegante ronde vorm; ook aan de achterkant. Veel traditionele schaats- en fietshelmen hebben een punt aan de achterkant waardoor de kans op nekletsel aanmerkelijk toe neemt bij een val op het achterhoofd. De helm is heel goed afstelbaar door de draaiknop aan de achterkant. Bovendien heeft de band over het achterhoofd een unieke, extra, knik-mogelijkheid waarmee de helm voor ieder hoofd optimaal kan worden aangepast. Ook erg handig voor de mensen met een paardestaart!

De Free-skate helm wordt geleverd in de maten S/M en L/XL en kost €79. Laat je adviseren door een van onze dealers.

Skate-Soles

De goede pasvorm van de Skate soles bieden een superieure ondersteuning van de voet. Deze ondersteuning zorgt voor een grotere stabiliteit bij het schaatsen. De stand van de voet blijft gemakkelijker in lijn met de knie, waardoor de afzet effectiever wordt. Met de Skate-soles heb je een beduidend betere controle; nooit eerder gingen de bochten zo lekker! Consumentenadviesprijs: €24,95

Jumpstart

Jumpstart (opstaphulp)

De Free-skate Jumpstart is een accessoire waarmee de schaats makkelijker kan worden vastgeklikt onder de schoen; een "opstaphulp". De schaats wordt in de Jumpstart geplaatst en blijft daardoor rechtop staan. Doordat schaats niet kantelt is het makkelijker om de schoen op de binding te plaatsen en daarna vast te klikken. Wanneer de schaats-met-schoen wordt opgetild, dan blijft de Jumpstart staan. De Jumpstart kan makkelijk worden meegenomen in een jas of broekzak, zodat hij altijd bij de hand is. De Jumpstart is uitgevoerd in rood PVC en glijdt niet weg op het ijs door de vertanding onderop. Vanaf midden oktober is de Jumpstart leverbaar. Consumentenadviesprijs €7,75.

 

Full Return System (Elastiekje)

Full Return System (elastiek) 

Voor de montage zijn op de achterzijde gaatjes geboord, waarin doorvoertules worden vastgemaakt. Het elastiek wordt geborgd met een simpele knoop. De elastische band werkt het beste als hij over de wreef van de schoen loopt. Het gebruik van de band zorgt ervoor dat de schaats sneller terugkomt en nog meer aansluit bij de onderkant van de schoen. Consumentenadviesprijs €7,75.

 

Sleeve

Sleeve (opberghoes)

Deze Sleeve, met een stiknaad in het midden, is handig voor het opbergen en veilig transport van de free-skates. De stof bestaat uit een combinatie van katoen en canvas, waardoor het snijvast is. Het is voorzien van free-skate logo en website-adres. Veel dealers maken van de gelegenheid gebruik om op het hoesje hun eigen bedrijfsnaam te vermelden. Consumentenadviesprijs €9,75.

 

Overboot

Overboot (overschoen)

De Overboot is een handige overschoen die extra bescherming geeft tegen stevige kou, sneeuw en regen. De maat is gelijk aan de maat van de Salomon schoenen. Vraag er naar bij je dealer voor meer informatie. Consumentenadviesprijs €55,=.

 

stabilicer

Stabilicer (anti-slip)

Stabilicer is een anti slipzool met pinnetjes, die de zool van de langlaufschoen optimaal beschermt, maar ook geschikt is voor gewone schoenen om valpartijen bij winterse omstandigheden te voorkomen. Consumentenadviesprijs €24,50.