• 17 Jan 2014

Speed Wedge

Bij Free-skate hebben we altijd een open lijn met onze schaatsers.Twee maanden geleden kwam een van onze klanten met een suggestie voor productontwikkeling. Op basis van zijn bevindingen heeft Free-skate onlangs de “Speed Wedge” ontwikkeld.

Met dit wigje komt de hak wat hoger op de schaats te staan. Dit heeft als voordeel dat bij het schaatsen meer druk op de hak komt, waadoor het sturen nog wat gemakkelijker wordt. Dat betekent ook dat veel schaatsers met meer snelheid de bochten kunnen ronden. En dat geeft natuurlijk het ultieme schaatsgenot!

Van onze testrijders kregen we de volgende reacties:

“… heb ik de wiggen op mijn ijzers gemonteerd, het grote voordeel wat ik hiervan ondervond is dat je wat 'sportiever' komt te staan op de schaatsen dus je wat meer de houding kan aannemen waarmee je op de baan rijd. (dieper zitten) ook was terugsturen tijdens de afzet een stuk makkelijker”.

“Ook door de wiggen was de gewichtsverdeling op mijn voeten veel natuurlijker, en kon ik makkelijker mijn slag afmaken, doordat ze makkelijker sturen.”

“het grootste verschil merkte ik bij het rijden van de bocht. Het was altijd een beetje “zoeken”, maar nu kon ik goed hangen in de bochten. Echt super!!”

Speed WedgeDe Free-skate Wedge is eenvoudig te monteren, doordat de binding alleen bij het achterste boutje behoeft te worden losgemaakt. De wig kan er dan onder worden geschoven. Daarna wordt de binding opnieuw vastgezet. Voor de modellen Tour MPS en de Marathon MPS een langer boutjes en ringetje meegeleverd. Voor de modellen Allround en Classic volstaan de gemonteerde boutjes.

Voor de maten S en M, moet het achterste deel van de wig, voor montage, worden afgebroken op het breukvlakje. Uiteraard kan de montage ook door je dealer worden gedaan. Laat bij tijwel nog even door je dealer controleren of de montage correct is uitgevoerd.

Consumentenadviesprijs: €14,95