Gebruiksinstructies

Gebruiksinstructie

De instructie voor het vastklikken van de schoen op de Free-skate luidt:
eerst de schoen op de schaats vooruitschuiven zodat de achterste as door de binding wordt vastgehouden, om daarna de voorvoet naar beneden te drukken waarbij de voorste as in de open binding glijdt. Daarna wordt de binding vergrendeld door de voorst lip naar beneden te drukken. Deze methode kost minder kracht, werkt voor alle modellen en schoenmaten het best en is minder belastend voor het systeem.
 
Let op! Ritssluiting zorgvuldig dichttrekken.
Trek, na het aantrekken van de schoen en het vasttrekken van de veter,  de ritssluiting rustig dicht. Bij sommige, wat bredere voeten, kan er wat meer spanning op de rits komen te staan bij het sluiten. Gebruik dan beide handen bij het sluiten, waarbij de ene hand de stof begeleidt en de andere hand de rits dicht trekt.
Wanneer de rits kapotgetrokken is, kan ja hem soms laten vervangen bij de schoenmaker. Een rits hiervoor is eventueel via de dealer te verkrijgen. Bij de duurdere modellen zijn de ritsen gelijmd en is vervanging niet mogelijk. Wanneer de rits kapot gaat door een productiefout, dan wordt de schoen onder gearantie vervangen. Onzorgvuldig gebruik en slijtage vallen hier vanzelfsprekend niet onder, maar overleg in ieder geval even met je dealer of er mogelijk toch een oplossing is. 
De schoenen van Salomon en je Free-skates worden met een grote zorgvuldigheid geproduceerd en voldoen aan onze hoge kwaliteitseisen. Wanneer je de set met enige zorgvuldigheid gebruikt, dan heb je vele jaren schaatsplezier van je Salomom/Free-skates.